ULEI ESENȚIAL DE SALVIE OFICINALĂ 10ml

  • 12,50 RON

  • Disponibilitate:In Stoc
  • Producator: MAYAM
  • Cod produs: 1444


Salvia este considerată o plantă tămăduitoare fiind o sursă abundentă de substanțe folositoare organismului. Denumirea salviei provine din latinescul ”salvaro, salveo”, însemnând ”a vindeca, a salva” și indică valoarea medicinală a plantei. Salvia este folosită în principal ca și condiment având nenumărate întrebuințări, dar are și calități terapeutice fiind folosită sub formă de infuzie sau tinctură. Din frunzele salviei se extrage uleiul esențial ce conține o serie de principii active cu o valoare terapeutică accentuată.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a părților aeriene

Proprietăți organoleptice: lichid clar de culoare galben pal, vâscozitate scăzută, miros erbaceu, înțepător și puternic, medicinal, ușor camforos

INCI: salvia officinalis oil

Proprietățile uleiului de salvie oficinală

  • antiviral potent, antibacterian, antifungic
  • lipolitic, anticelulitic, colagog, facilitează eliminarea grăsimilor din țesuturi
  • regenerator cutanat, cicatrizant
  • estrogen-mimetic, emenagog, util în probleme legate de ciclul menstrual
  • regulator al transpirației

Recomandări, aplicații

  • ameliorarea stărilor gripale, bronșită, sinuzită
  • ciclu neregulat sau dureros, pre-menopauză, bufeuri
  • combaterea celulitei
  • ten gras, acneic, suprainfectat
  • cicatrici, dificultăți de cicatrizare
  • transpirație excesivă
  • păr gras, seboree, căderea părului, mătreață
  • infecții și alte probleme cutanate

Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice: până la 2%
  • diluat în ulei vegetal, sub formă de masaj pe abdomen pentru probleme feminine
  • diluat în ulei vegetal, sub formă de masaj pe torace sau partea superioară a spatelui, ca adjuvant în răceli, gripă, infecții ORL
  • ca ingredient pentru formularea cremelor, balsamurilor sau uleiurilor cu efect anticelulitic, remodelare corporală
  • ca ingredient în balsamuri, unguente sau creme cu aplicare locală pentru cicatrizare, eczeme, dermatite, acnee, seboree
  • ca ingredient în prepararea de cleansere, soluții antimicrobiene, compoziții de igienizare a pielii
  • ca ingredient în deodorante, apă de gură, pastă de dinți
  • inclus în formularea de șampoane sau frecții capilare pentru păr gras, scalp seboreic, mătreață cauzată de infecție fungică


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se utiliza cu prudență din cauza influenței hormonale, este avortiv; a se utiliza pe perioade de timp limitate
  • a nu se utiliza pentru copii, epileptici, persoane cu hipertensiune sau boli cronice grave
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Spune-ti opinia

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rau           Bun
Captcha

COST TRANSPORT

Colaboram cu echipa FanCurier pentru livrari in tara si in Bucuresti. De obicei livrarea se incadreaza in 24h.

Pentru comenzi de minimum 200 ron transportul este GRATUIT (in limita a 5kg si in raza de acoperire a firmei de curierat ) .

Altfel pe Bucuresti transportul costa in jur de 15,5 lei /1 kg ( fiecare kg suplimentar se taxeaza cu 0.8lei).

Altfel in tara transportul costa in jur de 18,5 lei/ 1kg ( fiecare kg si km suplimentar se taxeaza cu 0.82 lei )

*** in cazul clientilor care nu se afla in raza de acoperire a curierului, va sfatuim sa ridicati dvs personal coletul de la cel mai apropiat sediu FanCurier ( operatorii nostri va dau adresa si telefonul ) pt a nu plati km exteriori suplimentari.


PLATA

Se pote platii ramburs la primirea coletului sau la ridicarea din punctele noastre de vanzare


Etichete: ulei esenTial de salvie oficinalA 10ml, 1444, mayam, ingrediente cosmetice