ESCAPELLE

  • 44,50 RON

  • Disponibilitate:Fara Stoc
  • Producator: GEDEON S.A..
  • Cod produs: 5997001360484

Acest produs este disponibil doar in farmacie.Escapelle
Prezentare : cutie care contine 1 comprimat .

Compozitie :
Un comprimat conţine levonorgestrel 1,5 mg.
- Celelalte componente sunt: amidon de cartof, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, lactoză monohidrat.

Indicatii :
Comprimatul Escapelle conţine levonorgestrel, o substanţă activă de sinteză cu activitate asemănătoare celei a hormonului luteal.
Escapelle este un contraceptiv oral de urgenţă.
Acesta poate ajuta la prevenirea sarcinii dacă este luat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat, în condiţii de lipsă de eficacitate a metodei contraceptive sau după utilizarea unei metode contraceptive care nu este considerată ca fiind sigură.
Comprimatul Escapelle poate fi utilizat în orice zi a ciclului menstrual.
S-a estimat că Escapelle previne 84% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat.
Dacă nu sunteţi sigură că mai ştiţi momentul în care a avut loc contactul sexual neprotejat sau dacă acesta a avut loc cu mai mult de 72 ore înainte, în cadrul aceluiaşi ciclu menstrual, este posibil să fi avut loc concepţia.
De aceea, administrarea Escapelle după un al doilea contact sexual poate să fie lipsită de eficacitate în ceea ce priveşte prevenirea sarcinii.
Escapelle nu este la fel de eficace ca o metodă contraceptivă obişnuită, cu administrare regulată.
Dacă credeţi că aveţi nevoie de o a doua administrare a contraceptivului de urgenţă trebuie să luaţi în considerare utilizarea unei metode contraceptive cu administrare pe termen îndelungat.

Mod de administrare :
Trebuie să luaţi comprimatul nu mai târziu de 72 ore după ce aţi avut un contact sexual neprotejat.
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.
Utilizarea Escapelle nu constituie o contraindicaţie pentru continuarea contracepţiei hormonale cu administrare regulată.
Nu se recomandă administrarea Escapelle la copii.
Deoarece datele disponibile referitoare la utilizarea medicamentului de către tinerele cu vârstă sub 16 ani sunt foarte limitate, nu se recomandă administrarea la această categorie de paciente, fără supraveghere medicală.
-Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Escapelle:
Trebuie să luaţi Escapelle în doza, felul şi pe durata recomandată de către medicul dumneavoastră.
Supradozajul poate determina greaţă şi sângerare vaginală. În acest caz adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

ÎNAINTE SĂ LUAŢI ESCAPELLE :
Nu luaţi Escapelle :
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Escapelle.
- dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă.
- dacă sunteţi gravidă.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Escapelle :
- dacă dumneavoastră rămâneţi gravidă chiar după ce aţi luat acest medicament, este important să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Nu există dovezi conform cărora Escapelle dăunează copilului care se dezvoltă în uterul dumneavoastră, dar se poate ca medicul dumneavoastră să verifice dacă sarcina nu este ,,ectopică” (caz în care copilul se dezvoltă undeva în afara uterului).
Această atenţionare este deosebit de importantă pentru dumneavoastră dacă aveţi durere abdominală severă sau dacă aţi mai avut înainte o sarcină ectopică, vi s-a efectuat o intervenţie chirurgicală la nivelul trompelor uterine sau aţi avut boală inflamatorie pelvină.
- Trebuie evaluată posibilitatea de administrare a Escapelle la pacientele cu tulburare a funcţiei hepatice.
- Bolile care se manifestă cu malabsorbţie severă, cum ar fi boala Crohn, poate afecta eficacitatea Escapelle.
- Nu se recomandă administrarea repetată în cadrul unui ciclu menstrual datorită posibilităţii de apariţie a tulburărilor acestui ciclu.
- După ce aţi luat Escapelle, este important să faceţi o programare la medicul dumneavoastră pentru a-l întreba despre ce metode contraceptive cu administrare regulată sunt adecvate pentru a le utiliza.
Deşi majoritatea la majoritatea femeilor următoarea sângerare menstruală apare la momentul obişnuit, la unele aceasta va apare mai târziu sau mai devreme decât momentul obişnuit.
Dacă nu observaţi apariţia sângerării menstruale în interval de 5 zile sau dacă apare la momentul obişnuit dar are aspect anormal sau dacă credeţi că sunteţi gravidă (vă simţiţi rău, aveţi greaţă, vărsături, angorjare a sânilor, etc.) trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

-Folosirea altor medicamente :
Unele medicamente pe care le luaţi concomitent pot intensifica metabolizarea substanţei active din componenţă medicamentului, reducându-i eficacitatea. Acestea includ medicamente pentru tratamentul epilepsiei, al infecţiilor fungice, antibiotice, precum şi medicamente din plante, care conţin sunătoare (Hypericum perforatum).
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
-Sarcina şi alăptarea ;
Escapelle nu trebuie utilizat de către femeile gravide şi nu determină întreruperea sarcinii.
În cazul eşecului acestei metode contraceptive de urgenţă datorită unei sarcini deja existente, studiile epidemiologice nu indică apariţia unor reacţii adverse determinate de progestativ (substanţa activă din componenţa medicamentului) asupra fătului.
Substanta activă din componenţa Escapelle este secretată în laptele matern.
Dacă alăptaţi, luaţi Escapelle după ce aţi hrănit copilul.

-Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor :
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
-Informaţii importante privind unele componente ale Escapelle :
În caz de intoleranţă la lactoză (zaharul din lapte) trebuie să ţineţi cont că fiecare comprimat Escapelle conţine 142,5 mg lactoză monohidrat.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

REACŢII ADVERSE POSIBILE :
Ca toate medicamentele, Escapelle poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
În funcţie de frecvenţa lor de apariţie, reacţiile adverse pot să fie următoarele:
- la peste 10%: tulburări ale sângerării, greaţă, oboseală, durere în abdomenul inferior şi durere de cap - între 1% şi 10%: ameţeli, angorjare a sânilor, diaree, vărsături.

CUM SE PĂSTREAZĂ ESCAPELLE :
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu sunt necesare condiţii speciale pentru păstrare.
Nu utilizaţi Escapelle după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Producator : Gedeon Richter Ungaria

Este important de subliniat faptul că această metoda de contraceptie este o măsură de urgentă si nu de rutină, cu scopul de a preveni o sarcina nedorită în cazuri exceptionale. Aici se are în vedere violul, act sexual întâmplător si esecul măsurilor de contraceptie folosite - deplasarea diafragmei, întreruperea administrării regulate a contraceptivelor orale, deteriorare a prezervativului. Pastila de a doua zi poate fi luată doar în cazuri de urgentă, si desigur nu poate fi folosită deseori pentru că reprezintă un soc hormonal pentru organism si deloc nu protejează împotriva bolilor sexual transmisibile. Însă, fiind unica alternativă preferabilă interventiei chirurgicale, adică avortului, aceasta este indispensabilă.

Spune-ti opinia

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rau           Bun
Captcha

COST TRANSPORT

Colaboram cu echipa FanCurier pentru livrari in tara si in Bucuresti.

Livrarea se incadreaza in 24h-48h.

Pentru comenzi de minimum 200 ron transportul este GRATUIT (in limita a 5kg) 

Pentru Bucuresti transportul costa 15,5 lei/1 kg (fiecare kg suplimentar se taxeaza cu 0.8 lei).

In tara transportul costa 18,5 lei/1kg ( fiecare kg si km suplimentar se taxeaza cu 0.8 lei)

Plata se va face Ramburs.


Etichete: escapelle, gedeon s.a..